INFO
Gempstraat 56
3390 Sint-Joris-Winge
tel. 016-48.73.07
info @ gempemolen. be
www. gempemolen. be

GMA, "Hans Meus opnieuw aan het roer van Gempemolen", Het Laatste Nieuws, 06.05.2014.
Hans Meus en zijn team aan de vernieuwde kruidentuin van de Gempemolen. - Foto Baert
Hans Meus is opnieuw de patron van brasserie De Gempemolen in Sint-Joris-Winge. Begin dit jaar gaf de broer van televisiekok Jeroen de dagelijkse leiding uit handen om zich volledig op zijn nieuwe zaak in Leuven te concentreren. Maar voortaan pendelt hij dus opnieuw tussen zijn twee zaken.
"Ik geef toe: ik ben veel vroeger terug in de Gempemolen dan verwacht", zegt Hans Meus. "Maar de man die de touwtjes in handen moest nemen in de zaak - zodat ik mij op mijn nieuwe zaak in Leuven kon concentreren - werkt niet meer voor ons. Ik neem de dagelijkse leiding nu dus opnieuw op mij en zal voortaan pendelen tussen de Gempemolen in Sint-Joris-Winge en Julia en Elias in Leuven.
In Sint-Joris-Winge kan Meus in ieder geval weer gebruik maken van zijn eigen kruidentuintje. Dat werd volledig opnieuw aangelegd nadat het werd vernield. De kruiden werden eind 2011 een voor een uitgetrokken en weggegooid. Nu werd de kruidentuin dus opnieuw aangelegd.
"We houden het tuintje nu in de gaten via een camera", zegt Meus.

Rijksarchief Leuven, Notariaatsarchief, notaris H. Persoons, 1775 # 20 (mededeling Herman Swinnen).
Joannes Janssens molder tot gemp onder winghe voors als in houwelijck met elisabeth trouwkens te vorens weduwe van peeter baudewijns ..